Kapufákból és gólokból sem volt hiány Nagyorosziban

Nagyoroszi HBBSE – Patak SE  3 : 3 (1 : 0, 3 : 0 )

Nagyoroszi: Oláh R – Németh, Medve, Garazsi, Kovács P – Pál L, Pintér, Varga R, Bander – Víg, Brinyicki.

Csere: Makrai, Kupecz N, Vasas

Patak: Szekeres L – Kürtössy O, Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R – Faludi T, Németh L – Molnár M, Bogdány Zs, Varga O – Burai D

Csere: Horváth B, Majer F

Gólszerzők: Víg ( 27′ ), Vasas ( 38′ ), Németh R ( 54′ ) ill: Németh L ( 69′ ), Majer F ( 71′ ), Bogdány Zs ( 88′ )

Kánikulai melegben játszotta le csapatunk a második felkészülési mérkőzését az újjá alakuló Nagyoroszi ellen. A mérkőzés napján nem várt nehézségekbe ütközött a csapat, mert Várhegyi belázasodott, Gál és Szenecei pedig búcsút intett a társaságnak, ezért a keret is karcsúbb lett délutánra. Voltak még egyéb elfoglaltság miatt hiányzók így mindössze tizenketten készülhettek a találkozóra. A korábban Honton futballozó Majer F segítette ki a csapatunkat.
A mérkőzést az előre megbeszélt három harmadban játszották le a csapatok. Az látszott, hogy vendéglátóink frissebbek, fürgébben mozognak a pályán, mint a mieink, akik közül most is volt, aki március óta most látott először labdát. Még nem értük el az első negyedórát, amikor Bogdány telibe találta a kapufát a 12. percben, amire a hazaiak első helyzetből szintén kapufával válaszoltak öt perccel később! Lehet, hogy ma nem szólt senki sem, hogy a meccset gólra játsszuk, mert a 21. percben Burai is telibe trafálta a kapufát!

Bogdány Zsolt ( háttérben ) két kapufa és egy gól a mai termés.

A gólig  27 percet kellett várni, ekkor egy bal oldali támadás után egy közeli lövésből vezetést szerzett a hazai csapat.
A második harmadban egyenlítési lehetőség maradt ki, egy támadáson belül kétszer is, előbb Bogdány lőtt újból kapufát, majd a jobbra kipattanó labdát Molnár is a vasra zúdította! Az egyenlítés elmaradt, helyette növelte előnyét az oroszi. Horváth csak szabálytalanul tudta megállítani a kapura törő hazai támadót, amiért büntetőt végezhettek el. A tizenegyest higgadtan értékesítették és már két gólos volt a csapat hátránya, mindez a 38. percben.
Tizenhét méterről végezhettünk el szabadrúgást a mérkőzés 41. percében és a labdát Németh nagy erővel a felső lécre bombázta! Még el sem telt egy félidőnyi idő és már ötször „pattintottuk” a lécre a labdát! Az újabb hazai találat a második harmad vége előtt az 54. percben esett és így az utolsó harminc percre három gólos hátránnyal és öt rúgott kapufával fordultunk.
Németh 69. percben szerzett szabadrúgás gólja volt az, ami ébresztette a társaságot és két minutummal később Majer is betalált. Ezután több jó helyzetet is kialakítottunk, de gól csak nem lett egyikből sem egészen a 88. percig, amikor Bogdány szemfülességének köszönhetően a kapuba pofozta a labdát.
A mai meccsre sajnos a tervekkel ellentétben kevesebben tudtak rendelkezésre állni, de a felkészülésünket jól szolgálta ez a találkozó. Látszanak még a hiányosságok és a meccshiány egyeseknél, de ezeket fokozatosan ki tudjuk küszöbölni. Hajrá Patak!

Garazsi József: – Rengeteg helyzet volt mindkét oldalon, itt is-ott is legalább hat kapufával. Szerintem olyan téren előrelépés volt nekünk a mérkőzés, hogy korábbi csapatommal mindig vereséget szenvedtünk a Pataktól, nem is egy-két góllal. Három góllal is vezettünk, de nem bírtuk az utolsó harmadot. Elfáradtak a fiúk a végére, én pedig már nem tudtam frissíteni. Edzőmeccsnek jó volt. El kell telni még négy-öt találkozónak, amíg újra erőre kapnak a srácok.

Bella Sándor: A mieinknél láthatóan frissebb csapat benyomását keltették a hazaiak, dinamikusabbak és pontosabbak voltak, mint mi. A játék képe mégis csalóka, mert öt kapufát is lőttünk és kicsivel több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazaiak, a gólokat mégis mi kaptuk, pozitívumként meg kell említenem, hogy három gólt szereztünk a hajrában amivel döntetlenre hoztuk az eredményt. Az összképet nézve hasznos találkozó volt, bár vannak még hiányosságok, de mi már legközelebb csak élesben javíthatunk ezeken. ( Nógrádfutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.