Kupasikerrel hangoltunk a bajnoki nyitányra

Nőtincs SE – Patak FC  1 : 2 ( 1 : 1 )
Játékvezető: Boda Viktor (Zsélyi Csaba)

Patak: Pincze G – Kürtössy O (Tóth A 60′), Horváth B, Mócsány R, Fábián L – Oravecz R, Várhegyi T, Németh L, Dombi D – Forgács L, Takács G (Sinkovics K 60′)

Góllövők: Szunter Cs (45′) ill: Fábián L (31′), Sinkovics K (66′)

Sárgalap: Nagy B (53′), Hugyecz (60′)

Egy felkészülési mérkőzéssel a hátunk mögött immár tét meccsre, Magyar kupa találkozóra készültünk a nyáron megerősödött Nőtincs ellen. Csapatunk foghíjasan, mindössze tizenhárom fővel érkezett, de annál nagyobb elszántsággal.

Csapatuk egyik legjobbjaik voltak. A nőtincsi Szunter és a pataki Horváth nagyot küzdöttek a kilencven perc során!

Már a második percben megszerezhettük volna a vezetést, de Oravecz fölé lőtt tiszta helyzetből. A válasz a tizenötödik percben érkezett a hazaiaktól, amikor egy szögletet követően a felső lécen csattant a labda! A korábbi kiadós esőzés miatt kissé csúszós volt a talaj, de a csapatok gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez és kezdett egy igazán jó, színvonalas mérkőzés kialakulni. Mezőnyben igazán aktívan játszottunk, élvezhető futballt bemutatva. Egy ilyen után a 31. percben megszereztük a vezetést is a frissen igazolt csatáraink jóvoltából! Forgács vezette középen a labdát majd Takáccsal kényszerítőzött. A vissza kapott labdát tovább passzolva a felfutó balhátvédünknek Fábiánnak, aki egy igazítás után a kapus kezei alatt a kapuba lőtt. Jót tett a gól az addig is jó mérkőzésnek és bizony a védelmeknek nagyon kellett koncentrálni, mert könnyen gólt szerezhetett volna bármelyik oldal. A hazaiaknál az örökifjú Szunter kergette őrületbe védőinket, a mieink közül pedig Forgács, Dombi és Oravecz okoztak kellemetlen perceket a hazaiaknak. A félidő utolsó másodperceiben jártunk, amikor szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak a kapunktól tizenkilenc méterre. Pincze még fogta a lövést, de azt maga elé tenyerelte, amire Szunter csapott le és négy lépésről a kapuba lőtt!
Nem roppant össze a csapat, sőt… A második félidőben is nagyon fegyelmezetten játszottunk, majd egy óra elteltével jöttek a frissítések. Kürtössy helyére Tóth, míg Takács helyére Sinkovics érkezett. Alig néhány perccel ezután mi is szabadrúgást végezhettünk el a hazai kaputól huszonkét méterre. Sinkovics állt a labda mögé és rúgott nagy gólt a kapu jobb alsó sarkába! A hazaiak részéről két nagy lehetőség is volt, de mindkétszer Pincze résen volt és szögletre tolta a labdát! Volt még egy tizenegyes gyanús szituáció, de a játékvezető sípja néma maradt. Pataki részről is lett volna lehetőség növelni az eredményt és ezzel végleg lezárni a mérkőzést, de mi sem tudtuk már gólra váltani helyzeteinket, így maradt az eredmény, ami a látottak alapján teljesem megérdemelt! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Matyóka Ferenc:Egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Patakkal. Bárki megszerezhette volna a győzelmet, ez a vendégeknek sikerült. Egy elég színvonalas, hajtós, helyzetekben gazdag meccs volt. A több gólt lövő csapat jutott tovább a selejtezőben.

Bella Sándor: Több alapemberünket nélkülözve a mérkőzés nagy részében így is magabiztosan, szép játékkal futballoztunk. A csúszós talaj egyik csapatnak sem kedvezett igazán, viszont a játékosok nem panaszkodtak, hanem gyorsan alkalmazkodtak hozzá, amiből egy igazán izgalmas és jó színvonalú mérkőzés kerekedett! Az első félóra végén szereztünk vezetést egy szépen végig vitt támadás után, igaz a gól már kicsit potya szagú volt, majd a félidő végén szabadrúgásból egyenlítettek a hazaiak, szintén potya góllal. A második félidőben egy távoli szabadrúgás góllal ismét vezetést szereztünk és hiába volt még mindkét oldalon lehetőség a gólszerzésre, további találat már nem született. Sportszerű mérkőzésen, foghíjas csapatom a látottak alapján megérdemelten jutott tovább. Köszönjük a Nőtincs sportszerű játékát és a kis vendéglátást! További sok sikert kívánok a bajnokságban! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.