Magas színvonalú játékkal megérdemelten hoztuk el a három pontot Dejtárról

Dejtár SE – Patak SE  2 : 6 ( 1 : 2 )
Játékvezető: Strehó Erik ( Kalmár Petra, Pál Adrien )

Dejtár: Kopó – Gál M, Pap, Balatoni ( Varga G 55’ )( Mitasz 76’ ), Kürtössy K ( Kürtössy L 29’ )( Antal L 80’ ) – Csabai, Gál N, Trubin, Kónya – Lázár, ( Hársfalvi 72’ ), Jakus.

Patak: Pincze G ( Oláh R 46′ ) – Kürtössy O ( Szabó Z 57′ ), Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R ( Majer F 46′ ) – Oravecz R ( Horváth B 73′ ), Paulicsek M, Várhegyi T, Németh L ( Krausz T 57′ ) – Huttyán A ( Szabó L 78′ ), Bogdány Zs ( Faludi T 80′ )

Gólszerzők: Gál N ( 42′ – büntető ), Jakus K ( 58′ ) ill: Németh L ( 9′ ), Huttyán A ( 14′ ), Németh L ( 47′ ), Bogdány Zs ( 51′ ), Huttyán A ( 71′ ), Krausz T ( 86′ )

Sárgalap: Kürtössy K ( 24′ ), Kónya K ( 34′ ), Balatoni M ( 40′ ), Pap I ( 63′ ) ill: Kürtössy O ( 29′ ), Huttyán A ( 42′ )

Élcsapatok mérték össze erejüket a három pont megszerzéséért a harmincadik fordulóban. A második helyen álló Patak a negyedik helyezett Dejtár vendége volt, de ami a jelenlegi helyezéseknél is kiemeltebbé tette ezt a mérkőzést az az, hogy ez  egy igazi örökrangadó, egy megyei El Clasicó!  
Csapatunk majdnem teljes létszámban tizennyolc fővel érkezett Dejtárra, csupán Fritz és Szekeres hiányzott. a hazai oldalon szintén tizennyolc fő melegített!

Paulicsek Márk mai „oktatta” focit!

Bár a hazai csapatot nagy csinnadrattával buzdították, az inkább a mieinket hozta lázba és már a 9. percben Németh találatával meg is szereztük a vezetést! Az újabb találatra sem kellett sokat várni, még az első negyedórán belül jártunk a 14. percben, amikor egy remek támadást Huttyán fejezett be góllal! Nem sok idő telt el, de már látni lehetett, hogy ma nincs egy súlycsoportban a két csapat. Szervezetten és nagyon fegyelmezetten futballozott a csapat, élvezhető játékot nyújtott. A hazaiak támadásaiban nem volt igazán átütőerő. Bogdány növelhette volna csapatunk előnyét, de lövés helyett a másik oldalon érkező Némethet választotta, aki centikkel maradt le az újabb gólról! A félidő vége felé a hazai csapat előtt is akadt lehetőség,  Pincze ütötte ki Csabai szabadrúgását a léc alól, majd egy fejes ment nem sokkal kapu fölé.

A párharcok nagyobb részét megnyertük, ahogy a mérkőzést is.

A 42. percben Kürtössy megmozdulását ítélte úgy a játékvezető, hogy büntetőt ér, amit aztán Gál N be is lőtt, majd Lázár akár egyenlíthetett is volna, de lövését Pincze bravúrral tolta szögletre!
A folytatásnál az tűnhetett fel a pataki szurkolóknak, hogy az addig jól teljesítő Pincze és Mócsány nem jött ki a többiekkel. Ők sérüléssel bajlódnak, helyettük Oláh ás Majer folytatták. És milyen jól indult a második félidő! Ismét egy remek támadást vezettünk a 47. percben, majd a labda Németh elé került, aki kipókhálózta a jobb felső sarkot! A hazai csapat még fel sem ocsúdott a sokkból amikor Huttyán hozta helyzetbe társát Bogdányt, aki élt is a lehetőséggel az 51. percben és megszerezte csapata negyedik találatát! A két gólt szerző Németh megsérült, sajnos ő nem folytathatta és mint kiderült egy darabig nem is számíthatunk játékára! Ekkor Németh helyett Krausz és Kürtössy helyett Szabó Z folytatta.
Az 58. percben Jakus kaparta ki a gesztenyét övéinek, miután gólt szerzett és állította vissza a kétgólos különbséget. Oravecz ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül amiért itt is járt a tizenegyes, amit Bogdány a bal kapufa mellé lőtt! A csapatot nem zavarta meg a kihagyott büntető, a 71. percben Huttyán is duplázott, megszerezve az ötödik pataki találatot! Oravecz helyén Horváth folytatta a 73. perctől, majd a 80. percben Faludi Bogdányt váltotta. A kegyelemdöfést a 86. percben Krausz vitte be a vereségbe addigra már beletörődő Dejtárnak miután szinte lemásolta Németh korábbi találatát és ő is kipókhálózta a hazai kaput!
A mérkőzés után a hazai csapat vendégül látta a mieinket egy finom vacsorára és egy jóízű baráti beszélgetésre, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk! A mai napon nagyon rendben volt a csapat, szinte lefocizta a pályáról ellenfelét! Végig élvezhető játékot nyújtva a vártnál sokkal könnyebben, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Németh Krisztián: – Nagyon szépen köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen szép számmal megjelentek és buzdítottak minket! Ezt már sokadszor sem sikerült visszaadni nekik. Itt látszik meg, hogy azért még van mit csiszolódni, mert hiába vannak jó játékosaink, ez még nem jelenti azt, hogy csapatszinten együtt tudunk működni. Ez meglátszott most is. Abból amit elmondtam és kértem az öltözőben, senkit nem megbántva, de semmit nem sikerült megvalósítani. Voltak momentumok, de ahhoz, hogy rangadót tudjunk nyerni, és kellőképpen oda tudjunk koncentrálni, félre kell tenni a külső körülményeket, az előzményeket, és akkor leszünk csapat, ha tudunk egymásért koncentrálni, megfelelően odafigyelni. Azzal kell foglalkozni, amit vállalunk, ha felmegyünk a pályára, egymásért kell futballozni! Gratulálok a Pataknak! Nekünk pedig mennünk kell tovább, és kellőképpen odafigyelni erre a pár mérkőzésre, hogy tisztességesen helytálljunk.

Bella Sándor:Mindenki nagyon várta már Nógrád megye El Clasicó-ját a Dejtár elleni örökrangadót. A vártnál sokkal könnyebben nyertünk, aminek az oka, hogy sokkal felkészültebbek és célratörőbbek voltunk, mint a Dejtár! Minden téren felül múltuk a hazai csapatot és ebbe még belefért egy kihagyott büntető is! Játékosaim egytől egyig betartották mindazt, amit a meccs előtt megbeszéltünk, nem volt gyenge pontunk! A folyamatos cserékkel is tudtunk újítani, gólokat lőni! A mérkőzés körítése a „szurkolótábor” és annak a kilencven perc alatti ténykedése a mi csapatunkat sokkal jobban motiválta, amit köszönünk szépen! Parádés gólokat szereztünk, amik szépen kidolgozott helyzetekből születtek, ez ellen nem volt ellenszere a hazai csapatnak! Sajnos Mócsány Roland, Németh László és Bogdány Zsolt is komoly sérülést szenvedtek, nekik innen is jobbulást kívánunk! A mérkőzés kemény, de sportszerű volt, a hazai csapatnak köszönjük a mérkőzés utáni kedves vendéglátást és további sok sikert kívánok a hátralévő fordulókhoz! ( nogradifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.