Nagy érdeklődés kísérte a Ferencváros öregfiúk csapatának gála mérkőzését Patakon

Patak öregfiúk – Ferencváros öregfiúk  3 : 5 ( 2 : 2 )
Játékvezető: Pap István ( Chikán Péter, Szakal Tamás )

Patak: Pincze Ferenc – Mák István, Sajgó Ferenc, Keresztes  Zoltán, Pap Ákos – Várhegyi Ferenc, Busai Ottó, Adame Károly, Bella Sándor  – Semetke  Lajos, Huttyán Attila
Cserék: Kovács János (kapus), Csókási Csaba, Csejk Balázs, Pap Csaba, Oravecz Gábor , Csejk István, Szabó László, Fábián Péter, Faludi Tamás.  Csapatvezető: Id. Sajgó Ferenc

Ferencváros öregfiúk: Szabó Gábor – Keller József, Bojan Lazic, Józsi György, Rázsó Sándor – Jordáki Norbert, Ifj. Albert Flórián, Nyilas Elek, Lászka Balázs – Fischer Pál, Szenes Sándor
Csere: Bácskai János, Horváth Péter, Dukon Béla, Csépes György,Zoran Kuntic, Bánki József, Eperjes Károly, Bella Sándor >>> Csapatvezető: Bánki József

Gólszerzők: 4. perc: Szenes Sándor ( 0 : 1 ), 11. perc: Fischer Pál ( 0 : 2 ), 17. perc: Huttyán Attila ( 1 : 2), 35. perc: Busai Ottó (  2 : 2  ),  51.perc: Lászka Balázs ( 2 : 3 ), 57.perc: Lászka Balázs ( 2 : 4 ),  65. perc: Jordáki Norbert ( 2 : 5 ), 75.perc: Szabó László ( 3 : 5 )

Patak és a Ferencváros közös képen!

A Pataki sportegyesület megalakulásának 75-ik évfordulójára a helyi szervezők nem mindennapi gála mérkőzéssel készültek. A Patak SE színeiben asz egykori kiválóságok húztak ismét szerelést, hogy megmutassák ország világ előtt, hogy valaha méltón viselték a kék-sárga szerelést! Az ellenfél pedig nem más volt, mint az ország legnépszerűbb csapatának a Ferencvárosnak az öregfiúi! Furcsa kimondani az öregfiúk jelzőt az olyan játékosok esetében, mint például Keller József, Ifj. Albert Flórián, Nyilas Elek vagy éppen a Bojan Lazic, Józsi György, Horváth Péter, Zoran Kuntic személyében, hiszen nem is olyan régen még többen közülük a BL-ben is szerepelt.
A nap házigazdája és a mérkőzés kommentátora a népszerű szpíker Horti Gábor volt. A mérkőzés előtt a csapatok bevonuló zenére és sok kis gyerkőc kíséretében vonultak a pályára, ahol a vendég zöld-fehéreket Bánki József, míg a hazai kék-sárgákat Horti Gábor mutatta be egy jó adag tréfás jelzővel illetve az aranylábúakat.
Aztán útjára indult a labda és mindenki láthatta régi kedvencei még most is milyen jó formában vannak! De a hazai csapat sem hazudtolta meg magát! A kapuban Pincze Ferenc ( 62 ) parádézott, a mezőny legidősebb tagja a még mindig jó formában lévő Adame Károly ( 69 ) több jó belépővel és jó labdákkal tűnt ki, de említhetnénk Sajgó Ferenc, Pap Csaba vagy éppen Fábián Péter nyugodt, higgadt játékát. Szóval kivétel nélkül minden pataki „öreg” megérdemli a dicséretet, mert remek focit mutatott be a kiváló játékerőt képviselő Ferencváros ellen! Emelte az esemény színvonalát, hogy a népszerű színművész a Kossuth díjas Eperjes Károly is tiszteletét tette patakon és ha már itt volt játszott is a Fradi csapatában mindenki nagy örömére!
A zöld fehérek a mérkőzés előtt, alatt és után is nagyon jó benyomást tettek a szépszámú nézőközönségre, akiket szintén nagyon meg kell dicsérni, mert végig nagyon kulturáltan és barátságosan szurkoltak!
A meccset ugyan a Fradi nyerte, de ennek a napnak minden résztvevő a győztese lett, mert rengeteg fotó autogram kisebb ajándékok és a Ferencvárost népszerűsítő kiadványok kerültek kiosztásra! A Ferencváros ígéretéhez méltón óriási gálával kedveskedett egyesületünk születésnapján, felejthetetlen élményben részesítve több száz szimpatizánst. Mivel az időpont változás miatt mindössze három hét volt a gála megszervezésére, így lehetetlen lett volna több segítség bevonása nélkül megvalósítani, ezért óriási köszönet minden olyan segítőnek, akinek a munkája elengedhetetlen volt, hogy ez a nap ilyen sikeres lehessen!Szép volt öregek! Hajrá Patak!

Bella Sándor, a Patak elnöke: – Az egyesületünk fennállásának 75. évfordulójára rendezett gálamérkőzés óriási élményt nyújtott minden kilátogató nézőnek. A Ferencváros csapata remek játékosokkal, meglepetésvendégekkel színesítette ezt a futballünnepet. A hangulat felejthetetlen volt, csapatunk tagjai is minden dicséretet megérdemelnek. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a délutánnal maradandó élményeket tudtunk adni sok embernek.

Bánki József, a Ferencváros csapatvezetője: – Különleges élmény volt ekkora szeretetben futballozni és néhány órát eltölteni Patakon. Remek hangulat jellemezte az egész napot, amelyet meglepetésvendégek színesítettek részünkről, így emelték az esemény színvonalát. Külön öröm számunkra, hogy sok gyermek és hölgy látogatott ki a mérkőzésre, amelyen újra bebizonyosodott, hogy milyen sokan rajonganak az FTC-ért. Eddig is tudtuk jól, hogy a palóc fradisták nagyon szeretik a klubunkat, amire fényes bizonyíték volt ez a csodálatos ünnep.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.