Nagy küzdelem és értékes győzelem Galgagyörkön

Galgagyörk SE – Patak SE  3 : 5 ( 2 : 4 )
Játékvezető: Boda Viktor ( Szász Kornél )

Galgagyörk: Kovács R – Dávid L, Simon Sz, Bölkény, Szabó B – Gyurika, Novák, Túri, Pethő ( Takács S 46’ ) – Makkai ( Krivánszki 46’ ), Szklevan.

Patak: Oláh R ( Bogdány Zs 66′ ) – Horváth B, Simó Zs, Csókási Cs, Kürtössy O – Oravecz R, Várhegyi T, Paulicsek M, Majer F – Huttyán A, Pásztor G.

Gólszerzők: Szklevan M ( 6′ ), Túri P ( 45′, 61′ ) ill: Várhegyi T ( 21′ ), Oravecz R ( 33′, 43′ ), Majer F ( 37′ ), Huttyán A  ( 89′ )

Sárgalap: Novák B ( 70′ ), Túri P ( 90′ )

Ismét egy újonc csapathoz a Galgagyörkhöz látogattunk, vendéglátóink két remek győzelemmel kezdték a bajnoki szezonjukat, és mivel számunkra ismeretlenek voltak, nem igazán tudtuk, mire számíthatunk. Itt azért érdemes felsorolni azt a névsort, akik ma nem tudtak a csapattal tartani! Pincze G, Fritz I, Mócsány R, Szabó Z, Faludi T, Krausz T, Varga O, Szabó L, Ordasi I, Németh L. Tíz játékos, a fél keret valamilyen okból hiányzott. A jelenlévő tizenkét játékosból pedig a kapus Oláh R, valamint az egy szem cserénk Bogdány Zs jelenleg is sérüléssel bajlódik, szóval ilyen előjelekkel melegített a csapat a mérkőzésre!

Sokat volt veszélyben a hazai kapu, de azért ötször így is betaláltunk!

Az időjárás sem volt kegyes a csapatokhoz, igazi őszi idő és folyamatosan szakadó eső nehezítette a csapatok dolgát. Még be sem melegedtünk, máris hátrányba kerültünk egy nagy potya góllal, de a csapatot ez nem rázta meg, mert a félidő derekán csapatkapitányunk Várhegyi  bődületes nagy gólt rúgott közel harminc méterről! Ez felrázta a fiúkat és az utolsó tíz percben további három gólt rámoltunk be a hazai kapuba, sorrendben Oravecz, Majer, majd ismét Oravecz volt eredményes! Sajnos éppen a félidőt jelző sípszó előtt egy megpattanó labdából szépíteni tudott a hazai csapat. Ehhez a félidőhöz tartozik még, hogy a négy gól mellett Huttyán, Pásztor, Majer és Oravecz  előtt is több lehetőség, ziccerek adódtak, de kimaradtak még a legnagyobbak is. Értetlenül állunk az előtt is, hogy vajon miért érvénytelenítették a játékvezetők Huttyán teljesen szabályos találatát és miért nem ért büntetőt és lapot Pásztor „eltüntetése” a tizenegyes pontnál???
A folytatásban három ziccerrel indítottunk, de ma semmi sem akart összejönni a csatárainknak. Egy óra játékot és küzdelmet követően egy újabb erősen potya góllal visszajött a meccsbe a Galgagyörk, ekkor a sérült kapusunk sem tudta már tovább folytatni a játékot, helyére a védelemből Simó állt be és így pályára lépett másik sérültünk Bogdány is. A hazaiak vérszemet kapva és minden eszközt megragadva megpróbálta az egyenlítést, de a csapat ma megmutatta miért tart ott ahol! Óriásit küzdve, veszélyes kontrákat vezetve, a 70. percben Oravecz buktatásáért végre megszólalt a játékvezető sípja és büntetőt ítélt! Oravecz sajnos csúnyán a bal felső sarok fölé lőtt így továbbra sem dőlt még el a mérkőzés! Veszélyesen jöttek a hazaiak, de a lelkesen küzdő Pataki csapat eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó perchez érkezve Huttyán kapott sokadszorra óriási labdát és ezzel már nem hibázott! A gólja azt jelentette, hogy csapatunk idegenből is győzelemmel térhet haza!
A mai hosszú túrára sajnos eléggé megcsonkítva, sérültekkel utaztunk, de minden pályára lépő játékosunk ma sokat tett a sikerért! Rengeteg helyzetünk, nagy ziccerek, büntető maradt ki a mérkőzés folyamán, ha ezek egy része bemegy, sokkal nagyobb arányú lehetett volna a győzelem, így viszont küzdöttünk egy nagyot, amiért minden játékosnak jár egy nagy dicséret! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Deme Csaba: – Egy nagyon jó, szervezett Patak ellen játszottunk, amely szerintem megérdemelte volna az első helyet az előző szezonban is. Egy nullás vezetésünk után kicsit összezuhantunk, majd olyan előnyt szereztek a vendégek, amit sajnos már nem tudtunk ledolgozni. Nem vallottak viszont szégyent fiataljaink, szerintem tisztességesen helytálltak a mérkőzésen. Nagyon jó iramú meccs volt. Összeszokott gárda az ellenfél, amely iszonyatosan jó játékosokból áll, de mi is jók voltunk, kimondottan jó mérkőzés volt. A játékvezetés alul múlta a rangadót, de szerintem ez a pataki edző véleménye is, sőt biztos, mert a lefújás után beszélgettünk erről. Kiemelném a kapusunkat, aki szenzációsan védett, remek napot fogott ki, nagyobb arányban is nyerhetett volna az ellenfél.

Bella Sándor: Nehezebb mérkőzés volt, mint amire számítottam, legfőképp mi magunk tettük nehézzé, de a két spori ténykedése sem váltott ki sokszor elégedettséget egyik oldalon sem, de legfőképp nálunk verte ki a biztosítékot… Meg nem adott szabályos találat, Meg nem adott büntető, ezt nem is értjük, hiszen még a lap is járt volna ezért! És sok elmaradt büntetőlap róható fel nekik.
Vendéglátóink az egész mérkőzésen nagyon aktívak voltak, látszott mennyire akarnak bizonyítani, ráadásul az esős idő és a csúszós talaj számukra jobban feküdt. Sajnos korán hátrányba kerültünk egy ritkán látható potyagóllal, erre mi néggyel válaszoltunk még a szünetig, de még nekik is belefért egy találat éppen a szünet előtt! A második félidőben feljavult csapatom játéka és az elején sorra dolgoztuk ki a jobbnál jobb helyzeteket, de még a legnagyobb ziccerek is kimaradtak. A hazaiak egy újabb potya góllal visszajöttek a mérkőzésbe és onnantól kezdve belelkesedtek és minden eszközt megragadva próbáltak egyenlíteni. Csapatom innentől mutatta meg igazi arcát! Nagyot küzdve, még egy elrontott büntető sem zökkentette ki a fiúkat a játékból, kontrákból ziccerekig eljutva, de mindent kihagyva értünk az utolsó perchez, amikor Huttyán végre betalált és ezzel eldöntötte a mérkőzést!
Küzdelmes találkozó volt, ahol a helyzeteinket, ha jobban kihasználjuk jóval, nagyobb különbséggel nyerhettünk volna! De örülünk ennek is, főleg annak, hogy senki sem sérült meg! A Galgagyörk csapatának további sikeres szereplést kívánok! ( Nógrádifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.