Magabiztos győzelem az első bajnoki mérkőzésen

Patak FC – Szügy SE II.  5 : 1 ( 2 : 0 )
Játékvezető: Reviczki János ( Kiss Dávid Barnabás )

Patak: Pincze G – Fritz I ( Pásztor G 46′ ), Simó Zs, Csókási Cs, Mócsány R ( Faludi T 67′ ) – Oravecz R, Várhegyi T, Paulicsek M, Kürtössy O ( Horváth B 60′ ) – Huttyán A, Majer F ( Bogdány Zs 60′ )

Szügy: Orgoványi – Nagy K, Streichovonetz, Juhász ( Szép 67’ ), Debrei ( Filip 73’ ) – Szőrös A, Barta, Hugyecz L, Szilveszter B ( Tupi 89’ ) – Hugyecz M, Jónás M.

Gólszerzők: Huttyán A ( 18′, 86′ ), Majer F ( 19′ ), Oravecz R ( 61′ ), Faludi T ( 81′ ) ill: Szilveszter J ( 54′ )

Az ide pontvadászat több újdonságot is hozott magával! Csapatunk immár új néven, új szerelésben kezdhette meg szereplését egy teljesen új csapat ellen! A megyei második vonalban szereplő Szügy tartalék csapatával mérkőztünk egy nagyon sportszerű, jó mérkőzést. Csapatunkból jelenleg hiányzott a bokatöréséből éppen lábadozó Németh László, a szintén boka sérüléssel bajlódó Oláh Roland, valamint Szabó Zoltán, Szabó László, Krausz Tamás, de nem tarthatott a csapattal Varga Olivér, mert neki hiányzott még az orvosi engedélye illetve Ordasi István aki eltiltását tölti.

Az előző szezon gólkirálya Oravecz Roland is betalált a Szügy elleni mérkőzésen.

A mérkőzés egészében nem beszélhetünk nagy iramról, de első mérkőzésnek megfelelt. Fölényben játszottunk korrekt játékvezetés mellett egy szimpatikus és sportszerű csapat ellen.
Az első félidő derekán Huttyán unta meg a sok totojázást és távolról eresztett el egy lövést, ami a léc alá vágódott, majd nem egészen egy perccel később parádés mozdulattal hozta helyzetbe Majert, aki ki is használta ziccerét! A félidőig is akár növelhettük volna az előnyünket, de nagyon nem törte magát a csapat.
A fordulást követően váltás történt, Fritz helyére az újonnan igazolt támadó Pásztor állt be és ezzel a csapat hadrendje is átalakult, immár négy csatárral játszottunk. Támadásaink továbbra is meddőnek bizonyultak, csak Huttyán és Pásztor agilisabb játéka vitt bele némi színt. Az 54. percben aztán szépített a vendégcsapat, szinte az egész csapat nézte végig, ahogy a kapunkig jut az ellenfél, majd gólt szerez.
A 60. percben két újabb cserével frissített Patak, a jobb oldalra Horváth, a balra pedig a bokasérüléséből most visszatérő Bogdány állt be, aki szinte azonnal gólpasszt adott Oravecznek és ismét két gólos lett a különbség!
Ettől kezdve már sokkal veszélyesebb támadásokat vezettünk, a védekezésre nagyon kevés energiát fektettünk. Gólt nem szereztünk, viszont az ellenfélnek több teret adtunk a támadásaikhoz. A 81. percben a nem sokkal azelőtt beálló Faludi végezhetett el szabadrúgást a 16-os bal sarkától néhány méterre. A jól elcsavart labda padig a kapu jobb felső sarkában talált helyet magának! Szép találat volt! Huttyán kezdte a gólgyártást, majd ő is fejezte be, a 86. percben egy remek labdával középről jó ütemben lépett ki a védők közül és szinte be gyalogolt a labdával, majd a tehetetlen kapus mellett a bal alsó sarokba gurított!
A csapat végül magabiztosan behúzta az első mérkőzését egy nem túl színvonalas mérkőzésen, de amúgy elsőre elfogadható játékkal. Köszönjük a szurkolóink biztatását! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Elégedett vagyok csapatom első mérkőzésén látottakkal, kezdésnek nem volt rossz. Egy teljesen új, számunkra ismeretlen csapatot láttunk vendégül, nem igazán tudtuk, mire számíthatunk. Korrekt játékvezetés mellett egy korrekt ellenféllel játszottunk egy sportszerű mérkőzést! Szép születésnapi ajándék volt ez a csapattól! A szimpatikus szügyi csapatnak kívánok további sikeres szereplést!

Tupi Gábor: Túl vagyunk a második fordulón, a bajnokcsapat otthonában. Az első félidőben védekezésre koncentráltunk, az esetek nagy százalékában jól lefogtuk a területet, a passzsávok nagy részét el tudtuk zárni. Sok labdát szereztünk, amiből jó kontrákat vezethettünk volna, helyzetig is jutottunk, később ez is menni fog. A második félidőben „kérésre” felállási formát váltottunk, ami gólt eredményezett, de a tempóból visszavevő Pataknak így még több lehetősége volt. A kondícióval, összeszokottsággal, támadásban a helyezkedéssel és a pontossággal még baj van. De még csak három hete vagyunk együtt, két nagyon gyenge U19 szezon után. A bekapott gólokból akadt ilyen is-olyan is, sok esetben elkerülhető lett volna egy kis odafigyeléssel. A Pataknak így is megvoltak a helyzetei a nagyarányú győzelemhez, de végig kulturáltan, a focira koncentrálva játszottunk. Mindenért büszke vagyok a játékosaimra. Fejlődni fognak, jobbak lesznek, már most is fel tudták venni a versenyt egy sokkal tapasztaltabb és idősebb ellenféllel szemben. Ez a jövő. Sajnos az utolsó két percet nem láttam, így arról nem tudok nyilatkozni…Köszi Boti ( itt elvileg van smiley, gondold hozzá)! A Patak csapatának és Huttyán Attila barátomnak további sok sikert kívánok! ( nogradifutball.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.