Parádés játékkal győztük le a bajnokot

Patak FC – Dejtár SE  4 : 1 ( 0 : 1 )
Játékvezető: Szeles Patrik (Gecse Zoltán, Pálinkás Sára)

Patak: Pincze G – Kürtössy O, Forgács L (Tóth A 77′), Csókási Cs, Mócsány R (Fábián L 36′) – Várhegyi T (Bogdány Zs 46′) – Oravecz R, Horváth B, Sinkovics K (Takács G 67′), Dombi D (Váró P 86′) – Németh L.

Dejtár: Kopó L –  Keresztes G, Balla G, Szorcsik L, Gál M (Balatoni M 83′) – Keresztes L, Gál N (Vachó K 46′), Jakus K, Puruczki B (Varga G 46′) –  Pap I, Szandai Á (Csabai L 55′).

Góllövők: Németh L (57′), Kürtössy O (67′), Bogdány Zs (73′), Oravecz R (86′) ill: Jakus K (45′)

Sárgalap: Várhegyi T (24′), Bogdány Zs (78′) ill: Gál N (24′), Jakus K  (75′).

Az utolsó fordulóhoz érkezett a mostanra hatcsapatosra silányodott 2023-2024-es megye hármas bajnokság Északnyugati csoportja. A végén egy szomszédvári rangadóval a mindig izgalmakat tartogató Patak – Dejtár derbivel zártuk le az idei évet. A házigazda a második míg a vendég együttes az első helyen végzett a mostani pontvadászatban. Ez presztízs a javából! Egy igazi csemegére volt kilátás és aki kijött az nem is csalatkozott!

A mezőny legfiatalabb játékosa Dombi Dávid lett a mezőny legjobbja ezen a mérkőzésen.

Mindkét csapat erős kerettel készült az utolsó bajnoki összecsapásra aminek lényegi kérdése már nem volt, csupán a presztízs, de az nagy! A mieink aktivizálták magukat előbb, Mócsány beadásnak szánt labdája a kapufáról hagyta el a játékteret. Élvezhető játék folyt a pályán sok párharcot láthattak a nézők. A hazai csapat higgadtabban futballozott, a vendégek néha durvább eszközökhöz folyamodtak. Németh majd Dombi rúghatott volna gólt, de előbbi lövése centikkel ment mellé, utóbbiét pedig Kopó védte bravúrosan. A másik oldalon a kilépő Puruczkit érte utol és parádésan szerelte az utolsó pillanatban Forgács, majd a félidő utolsó percében egy gyors kontra végén Jakus fejjel  volt eredményes így a bajnokcsapat vonulhatott előnnyel az öltözőbe.
Jól játszott a csapat, de hátrányba került ezért mindenképpen változtatni kellett. Sajnos már az első félidőben egy kényszerű cserét is végre kellett hajtani, mert balhátvédünk megsérült. Mócsány kiesése valamint irányítónk Várhegyi feláldozása a második félidőre úgy hogy még hátrányban is vagyunk, nem a legjobb előjelnek tűnt, de kockáztatni kellett. A folytatásban kiderült, hogy a csapat elbírja két alapemberének kiesését és egyszerűen lefocizta a pályáról riválisát, a bajnokcsapatot. Németh egyenlített az 57. percben, majd Kürtössy találatával máris vezettünk a 67. percben. Ezután kapusunk Pincze mutatott be óriási bravúrt, megakadályozva, hogy Dejtár kiegyenlítsen! Nem volt megállás csapatunknak, óriási kedvvel futballoztak és Bogdány találata a 73. percben már megnyugtatónak bizonyult.Továbbra is nyomás alatt tartottuk a vendégek térfelét, kapuját és a 86. percben Oravecz állította be a végeredményt! Remek egyéni teljesítményeknek na és csapatként nyújtott fegyelmezett játékunknak köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk az örökrangadón! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Két felkészült csapat igazi presztízs meccset játszott a szurkolókat maradéktalanul kielégítve. Az első félidőben nem igazán talált fogást egymáson a két csapat, bár egy esetben ajtó-ablak helyzetünk volt. A szünet elött az utolsó percben mégis a Dejtár szerzett vezetést! Át kellett szerveznünk a csapatot és mindjárt a folytatás elején két ziccerünk is akadt. Jól játszottunk és jött is az egyenlítés, majd nem sokkal ezután már vezettünk is! Jobbak voltunk ez nem vitás, játékosaim nagy energiákat fektettek a párharcokba, aminek nagy részét meg is nyerték. Az újabb két találattal el is döntöttük a meccset, amit kilencven perc alapján teljesen megérdemelten szereztünk meg. Nem volt sportszerű meccs ezt sajnálom, de ebben a játékvezető is vétkes kicsit, ezért az egyért kár. Meg egyszer gratulálok a dobogós csapatoknak. Jó pihenést kívánok mindenkinek.

Balga Ferenc: Igazi rangadót láthattak a nézők, nagy csata zajlott a pályán. Sokáig döntetlen szagú mérkőzés volt, de ellenfelünk az utolsó félórában jól gazdálkodott a helyzeteivel és győzni tudott. Igazából akkor kaptunk ki Pataktól ebben a szezonban, amikor a presztízsen kívül nem volt tétje. Az idei egymás elleni mérlegünk így is figyelemre méltó. Gratulálok a fiúknak a bajnoki címhez, rászolgált a csapatom! Dicséret illeti az összes csapatot, akik végig vitték a bajnokságot, jó csapatokról van szó, jó vezetőkkel. Külön gratulálok a Pataknak az ezüstéremhez és az Érsekvadkertnek a bronzhoz. Jó pihenést kívánok mindenkinek!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.