Cserejátékosaink szállították a sikert Bernecebaráti ellen

Bernecebaráti-Kemence SE – Patak SE 2 : 3 ( 1 : 0 )
Játékvezető: Urbán Viktor (Horváth Sándor, Horváth Barbara)

Patak: Pincze G – Kürtössy O, Váró P, Csókási Cs, Mócsány R – Oravecz R (Tóth A 65′), Várhegyi T, Paulicsek M, Dombi D (Horváth B 65′) – Takács G (Bogdány Zs 46′), Forgács L (Németh L 60′)

Góllövők: Váró P (öngól 3′), Ujvári J (59′) ill: Németh L (65′), Bogdány Zs (68′), Kürtössy O (70′)

Sárgalap: Várhegyi T (79′)

Kiállítva: Nagy Sz (62′)

Az Érsekvadkert vereségével biztossá vált, hogy csapatunk a második helyen végez a 2023-2024-es megyei III. osztály Északnyugati csoportjában! Részünkről már tét nélküli mérkőzésre készültünk, de előtérbe helyezve a presztízst mindenképpen győzni szerettünk volna, magunk is kiharcolva az ezüstérmet.

Kürtössy Ottó gólja döntötte el a Bernecebaráti-Kemence elleni mérkőzést.

Nem is indulhatott volna rosszabbul a játék részünkről, a 3. percben Ujvári lövésébe a menteni akaró Váró rosszul ért bele és a már elmozduló Pincze mellett a kapuba „spiccelte” a labdát. Öngól! A játéka korai gól ellenére úgy folytatódott, mintha még nem esett volna találat, szépen sorra építette a csapat támadásait és alakultak ki meleg helyzetek a hazai kapu előtt. Forgács lövése például Marót védését követően a kapufára pattant. Levegőben lógott az egyenlítő gól, de próbálkozásaink nem jártak sikerrel. Az első félidőben picivel nagyobb összpontosítással akár vezethettünk is volna.
A folytatásra egy helyen frissített a csapat, Takács helyére Bogdány érkezett és észre vehető volt, hogy hadrendünkben is változás volt. Kiegyensúlyozottabb lett a meccs, kevesebb lett a helyzetünk, a hazai csapatnak meg több lett a labdabirtoklásuk mint az első félidőben. Valami nem működött és ezt jól mutatta, hogy egyenlítés helyett egy újabb nagy hiba után már két gólos előnyre tettek szert a berneceiek Ujvári találatával az 59. percben! Ekkor újabb csere érkezett, Németh váltotta Forgácsot és alig két perccel később egy kiugratási kísérletnél Nagy Sz lerántotta őt amiért azonnal piros lapot kapott! Három perccel később viszont kiegyenlített frissen beálló támadónk! Újabb cserék következtek, Dombit Horváth, Oraveczet Tóth váltotta és ezzel kicsit átalakult a csapat szerkezete ami két gyors gólban mutatkozott meg. A szépítő találatot követően szinte azonnal egyenlítettünk Bogdány találatával a 68. percben, majd a 70. percben a kegyelemdöfést is bevitte csapatunk, pontosabban jobbhátvédünk Kürtössy aki ekkor már középpályásként játszott! Egy óra alatt kétgólos hátrányba kerültünk, amit öt perc alatt megfordítottunk! Volt még lehetőségünk a gól szerzésre, de több találat a hátralévő időben nem született így a bernecei barátainktól is elhoztuk a három pontot egy tét nélküli meccshez képest élvezhető és sportszerű játékkal. Mindkét csapatot dicséret illeti ezért! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Németh Krisztián: Jól kezdtünk, már az elején sikerült gólt rúgnunk. Ezt követően, mintha kicsit megfogott volna az előnyünk, mert akkor eléggé jött a Patak, dolgoztak ki helyzeteket, de jól álltuk a sarat. Még az első félidőben is voltak lehetőségeink, amiket nem sikerült értékesíteni. A második félidőben már kiegyenlítettebb játék folyt. Mindkét csapatnak volt helyzete. Izgalmas, jó meccs volt. Megszereztük a második gólunkat is egy kontrából. Aztán jött a fekete leves. Érthetetlen módon, elkövettünk egy buta hibát, amiből az utolsó emberünk megakadályozta a csatárt, hogy ne lépjen ki. Egyből jött a piros lap, majd jött a kritikus öt perc. Ami érthetetlen számomra, ha még emberhátrányban is vagyunk, kettő egynél akkor is ki kell védekezni. Csúnya ilyet mondani, de akár úgy, hogy tízen beállunk a saját tizenhatosunk elé, és arra rúgom a labdát, amerre állok. Addig ezt kellett volna, amíg visszajövünk. Sajnos ez így alakult. Vannak biztató jelek. Nem tudom elmarasztalni a társaságot. Gratulálok mindkét csapatnak! Még van egy forduló, majd jöhet a megérdemelt pihenő. Nem szabad csüggednünk!

Bella Sándor: – Már a meccs elején egy hibát vétve öngólt szereztünk, ezzel vezetett házigazdánk! Nem törtünk össze, a megbeszéltek szerint nyugodtan, fegyelmezetten futballoztunk és ezáltal dolgoztunk ki sok helyzetet. Itt van jócskán hiányérzetem, mert gólt, gólokat kellett volna szereznünk. A második félidőre szerkezetet váltottunk, de akkor ez még nem vált be. Egy újabb védelmi baki után két gólos lett a hazaiak előnye, de maradt még egy kis puskaporunk. Öt perc alatt a magunk javára fordítottuk a meccset ami elsősorban a csereként beszálló játékosainknak köszönhető! Igazából már egy tét nélküli mérkőzésen sportszerű keretek között egy jó és élvezetes meccset láthattak a nézők. Gratulálok a Dejtár bajnoki címéhez, csapatomnak az ezüst és Érsekvadkertnek a bronz éremhez!

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.