Parádés szezonkezdés, kiütéses győzelem Felsőpetény ellen

Patak FC – Felsőpetény SE  8 : 0 ( 4 : 0 )
Játékvezető: Kovács Máté (Szolik Milán, Istvanovszki Ambrus)

Patak: Oláh R – Kürtössy O ( Tóth A 61′ ), Simó Zs, Paulicsek M, Mócsány R – Horváth B ( Rengő R 70′ ), Németh L ( Faludi T 70′ ), Várhegyi T, Szabó Z ( Fábián L 61′ ) – Bogdány Zs, Pásztor G.

Felsőpetény: Piszár – Tóth P (Benyusovics 56’), Belovai, Karacs, Kocsis – Tóth Z (Csámpai 44’), Busai, Sógor, Burai – Rendi, Garai G

Góllövők: Bogdány Zs ( 10′, 15′, 27′, 58′ ), Pásztor G ( 45′, 82′, 83′ ), Horváth B ( 66′ )

Sárgalap: Tóth P ( Felsőpetény 20′ )

Hazai pályán kezdte meg csapatunk az 2022-2023-as pontvadászatot. Ellenfelünk az előző évadban a hatodik helyen végzett Felsőpetény volt. Az előzetes beharangozóval ellentétben mindkét oldalon több lett a hiányzó, a vendégek tizenhárom fővel, a hazaiak tizenöt fővel készültek. Csapatunkhoz négyen érkeztek a nyáron, közülük hárman be is mutatkozhattak új csapatukban.
Már a nyolcadik percben Pásztor a kapuba talált, de les miatt a játékvezető nem adta meg a gólt.

A 10. percben Bogdány Zsolt fejes gólja nyitotta meg a gólzáporos mérkőzést

Két perccel később viszont nem tehetett mást! Horváth bedobása után Pásztor adott középre és Bogdány a léc alá fejelt! Öt perccel később egy gyors és szép támadás után növeltük az előnyt. Németh indította a bal oldalon felfutó Szabó Z-t, beadása után Pásztorhoz került a labda, aki jól látta meg, a túl oldalon Bogdány üresen van, középre gurítását Bogdány egy lépésről helyezte a kapuba. Még az első félórán belül voltunk, amikor Bogdány tizenöt méterről hatalmas bombagólt akasztott a vendégek kapujába! Gyönyörű mozdulat, még gyönyörűbb találat támadónktól! Közeledve a félidő felé a vendégek előtt is akadt említésre méltó esemény. Szabadrúgásuk a bal felső kapufáról vágódott vissza a mezőnybe!z első félidő utolsó pillanatában újabb gólt szereztünk. Pásztor első lövését még védte a kapus, de másodszorra már nem volt esélye, így magabiztos négygólos előnnyel fordultunk.
Két perc játék után Pásztor egy kapufával jelezte, még nincs vége a gólgyártásnak. Pásztor már a harmadik gólpasszát jegyezhette az 58. percben, középre emelését Bogdány lőtte a hosszú sarokba. A 66. percben újabb tetszetős találatot szereztünk, Németh emelt középre Horváth pedig sarokkal juttatta a kapuba a labdát. Nem volt még vége, az utolsó percekben Pásztor kétszer volt eredményes, ráadásul egy percen belül! Előbb mintegy tizenhét méterről nagy erővel lőtt a kapuba, majd Bogdány pazar emelése után került ziccerhelyzetben, amit nem is hibázott el, ezzel be is állította a végeredményt!
Csapatunk végig fegyelmezetten, célratörően futballozott. Az új játékosaink is jól helyt álltak, jól kapcsolódtak be a játékba. Győzelmünk teljesen megérdemelt. Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Magabiztosan kezdtünk, sokkal könnyebb mérkőzés volt, mint amire számítottam. Az első perctől kezdve kézben tartottuk a mérkőzést, a nagy melegben a megbeszéltek szerint játszottunk, így talán kevésbé fáradtunk ki, mint ellenfelünk. Gólra törő játékunknak köszönhetően sikerült már az első félórában bebiztosítani a győzelmet, voltak szép góljaink, egy-egy kapufa és szép védések mindkét oldalon. A mérkőzés végig sportszerű volt, bár volt egy komolynak tűnő sérülés. A fiatal Felsőpetényi játékosnak jobbulást kívánunk, csapatának pedig további sok sikert!

Laczkovszki Zsolt:Gratulálok a Pataknak, megérdemelten győztek! Nekünk megvolt az első igazi „edzőmeccs”, ami három pontunkba került. Van mit javítanunk és ezen is leszünk. (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.