Parázs hangulatú mérkőzésen győzelem a nyitó fordulóban

Patak SE – Felsőpetény SE  3 : 2 ( 3 : 1 )
Játékvezető: Menczel József ( Szolik Milán, Borkó Bence )

Patak: Pincze G – Gál M, Simó Zs, Mócsány R, Fritz I – Csabai L, Faludi T ( Szabó Z 76′ ), Molnár M, Varga O – Szabó L ( Kutnyik T 46′ ), Bogdány Zs

Felsőpetény: Piszár – Karacs, Rodák L, Garai ( Szalai 46′ ), Tóth P – Belovai, Hugyecz, Benyusovics, Rendi – Tabics, Sógor ( Varga B ( 60′ )

Gólszerzők: Varga O ( 2′ ), Bogdány Zs ( 7′ ), Szabó L ( 28′ ) ill: Tabics D ( 1′ tizenegyesből ), Belovai T ( 53′ )

Sárgalap: Mócsány R ( 60′ ), Gál M ( 86′ ) ill: Karacs D ( 31′ ), Sógor M ( 50′ ), Tabics D ( 86′ )

Hazai győzelemmel kezdődött csapatunk számára az új idény, az előző szezon egyik masszív csapatát a Felsőpetényt fektettük két vállra egy igen pörgős és parázs mérkőzésen! A mérkőzés előtt komoly hiányzókkal kellett számolnunk, hatan is hiányoztak. Csókási Csaba, Kürtössy Ottó, Paulicsek Márk, Várhegyi Tamás, Mák Csaba és Szenecei Márk játékát kellett nélkülözni!
A csapat célja a győzelem volt, de a harmincadik másodpercben Mócsány szerelése után tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, tegyük hozzá, hogy teljesen jogosan! A büntetőt Tabics magabiztosan lőtte a kapuba! Szép kezdés…
A petényiek’ még a gólt ünnepelték, amikor a 2. percben Varga O kiegyenlített egy remek találattal!

Gál Máté beadása után már a hetedik percben megfordítottuk az eredményt!

Csapatunk gyorsan vissza állította a „rendet”, majd a 7. percben már nálunk is volt az előny! Gál lendületesen futott el a jobb oldalon, majd remek beadását Bogdány perdítette a kapuba hat méterről, megelőzve védőjét! Innentől kezdve ha kicsivel több szerencsénk van, már az első félidőre csúnya kiütést mérhettünk volna ellenfelünkre! Szabó L percei lehettek volna a következők, támadónk előtt négy! ordító helyzet adódott, de sajnos egyiket sem tudta gólra váltani! A 28. percben Varga O bal oldalról pontosan ad középre, Szabó L egy átvétel után hét méterről lőtt a kapuba, ezt a ziccerét már nem hibázta el! Jól játszott a csapat, az ellenfél kicsit faragott, de a fiúk játékkedvét ez nem befolyásolta. A 34. percben mi is büntetőhöz jutottunk! A tizenegyest Faludi a felső lécre bombázta! A helyzetkihasználásban nem jeleskedtünk a mai nap, ennek csak az ellenfél örülhetett, mert így egy csúnya vereséget úsztak meg!
A folytatásban bíztunk benne, hogy eredményesebbek leszünk, helyette továbbra is több ziccer maradt kihasználatlanul! Ráadásul a Felsőpetény váratlanul egy távoli lövéssel szépíteni tudott!  És ez volt az a pont, amikor kissé „elment” a mérkőzés! A vendégek vérszemet kapva, hogy talán egyenlíthetnek, mindent bevetettek, ami nem mindig maradt a sportszerűség keretein belül. Ehhez még hozzá jött a játékvezetők néhány téves ítélete, ami tulajdonképpen a mi csapatunkat sújtotta. Volt egy erős tíz perc amikor a vendégcsapat kicsit megrázta magát és volt is nekik három olyan helyzet, amkor kapusunknak bravúrt kellett bemutatni, de a mi részünkről is volt legalább egy elmaradt büntető, egy lépésről és a gólvonalról is kimaradó helyzet!
Az eredmény nem tükrözi a mérkőzés egészét. Amennyiben helyzeteink csupán felét használjuk ki, akkor is gólokkal kellett volna megnyerni ezt a mérkőzést! Ennyi tiszta ziccert nem szabad egyik csapat ellen sem elszórakozni, mert akkor magunknak nehezítjük meg a meccset, mint tettük ezt ma is! Szép volt fiúk! Hajrá Patak!

( Nógrádfoci.hu )

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.