Sportszerű mérkőzésen maradtunk alul az Abszolút bajnoki döntőn

Somos-Mátraterenye SE II. – Patak FC  3 : 0 ( 3 : 0 )
Játékvezető: Kiss Zsolt (Chikán Péter, Malmár Petra)

Somos: Krizsanyik – Horváth Sz, Líber, Bocsó (Bartha 3′), Kerényi – Rácz M, Móricz (Láposi 35′), Bujtár, Adorján (Balázs V 85′), Kotrocó – Znamecz.

Patak: Oláh R – Kürtössy O (Fábián L 46′), Csókási Cs, Mócsány R, Horváth B – Oravecz R (Dombi D 65′), Paulicsek M, Várhegyi T, Németh L (Tóth A 77′) – Bogdány Zs (Váró P 46′), Pásztor G (Szabó L 65′).

Góllövők: Rácz M (22′), Znamecz (31′), Bujtár (38′)

Sárgalap: Líber  (68′)

Június 24 egy igazi sport nap volt számunkra, hiszen kora délután Balassagyarmaton mérkőztünk meg a Keleti csoport győztesével a Somos-Mátraterenye csapatával, majd ezután hazai környezetben került sor a 2022 – 2023 bajnoki szezonban évzáró bankettjére és a bajnoki aranyérem átadására. Csapatunk jó hangulatban érkezett a mérkőzés helyszínére, és bár tudtuk, hogy a két keret között lesz némi különbség, mi ezzel nem foglalkoztunk, mi csak egy jót szerettünk volna futballozni.

Somos-Mátraterenye SE II: – Patak FC

A korai kezdés (ez a mi kérésünkre volt) miatt elég nagy melegben kezdődött a találkozó, ahol nem kellett sokat várni arra, hogy képet kapjunk arról, hogy a két csapat között jócskán van fizikális különbség. Persze ahol edzések vannak, az bizony sokat számít, na és persze az is, ha valakit pótolni kell, akkor ott van egy megye I-es csapat, vagy éppen az utánpótlásból valamelyik tehetséges fiatal. Nálunk ez úgy működik, ha valaki nincs, akkor az nincs, pótlásra, helyettesítésre lehetőségünk nincs. Jól játszott a Somos, gyors, pontos, szépen felépített rendszerben futballoztak. Talán nem is volt meglepő, hogy a 22. percben vezetést szereztek, majd az első félóra végén meg is duplázták előnyüket. A szünet felé közeledve a harmadik találatot is megszerezték a „keleti” bajnokok, ami után igazából le is rendeződött a mérkőzés. A szünetben egy jó frissítő zuhany után már egy másik hadrendben kezdtek játékosaink, akik közül már nem jött ki a folytatásra Kürtössy és Bogdány, helyettük Fábián és Váró érkeztek friss emberként. Jót tett a váltás és a pihenés, mert nagyobb intenzitással játszott a csapat. Továbbra is az ellenfél volt jobb, de már nekünk is voltak szép pillanataink, még helyzeteink is…
Volt tartása a csapatnak, már teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk. Újabb cserékkel frissültünk, Oravecz helyére Dombi érkezett, majd nem sokkal utána Tóth A váltotta Némethet. A hajrában is próbálkozott mindkét csapat, de egyik oldalon sem sikerült gólt szerezni, így az első játékrészben kialakult három gólos győzelmével megérdemelten nyerte el a díszes trófeát a Somosi csapat! De mindenképpen dicséret illeti a Patak FC játékosait is, mert újfent be bizonyította, hogy kulturált sportszerű futballt játszik.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.