2022 – 2023 Értékelés

Véget ért a 2022 – 2023-as megyei III. osztályú bajnokság, ahol a Nyugati csoportban a Patak FC ismét bajnoki címet ünnepelhetett! Ez volt zsinórban a negyedik év, amikor az élen végzett a csapat, most következzen egy kis értékelés és a legfontosabb statisztikák.
– A bajnokságot egy pont előnnyel 61 pontot szerezve nyertük meg ősi riválisunk Dejtár (60 pont) csapata ellen! A bajnokság során a harmadik helyezett Érsekvadkert II. (50 pont) és a negyedik helyezett Rétság FC (39 pont) tűnt a legnagyobb riválisunknak.
– A bajnokság során 22 mérkőzésből a csapat mérlege imponáló 20 győzelem és mindössze 1 – 1 döntetlen és vereség. A vereség idegenben Ipolyszög ellen (1 : 4), a döntetlen hazai pályán az Érsekvadkert ellen (4 : 4).
-A gólarány 90 rúgott gól és mindössze 17 kapott találat, amivel nagyon elégedettek lehetünk. Csapatunké a második legtöbb szerzett gól, a legtöbbet az Érsekvadkert szerezte (107 gól). A kapott gólok tekintetében viszont miénk a legjobb, igaz a Rétság is lehúzta a redőnyt több meccsén is, ők csupán kettővel kaptak több gólt , mint mi.
– A góllövők terén sem kellett most sem szégyenkeznünk, mert Bogdány Zsolt holtversenyben a dejtári Szandai Ádámmal 26-26 találattal a második helyen végzett a gólkirályi címet szerző érsekvadkerti Varga Sándor (40 gól) mögött.
– A büntetőlapok terén is nagy előre lépés volt! Az előző idényben is csapatunk lett a legsportszerűbb 21 sárga lap és két piros lap volt a termés. Idén is nálunk volt a legkevesebb büntetőlap, viszont ezen tudtunk javítani, hiszen a 12 sárga lap és az 1 piros lap mindenképpen előrelépés ezen a téren is! Erre nagyon büszkék vagyunk!
– Bogdány Zsolt (3 sárga)
– Mócsány Roland, Várhegyi Tamás (2-2 sárga)
– Faludi Tamás, Németh László, Pásztor Gábor, Paulicsek Márk, Sinkovics Kornél (1-1 sárga)
– Oláh Roland ( 1 piros)
– A 22 bajnoki mérkőzésen 24 labdarúgó szerepelt, közülük csak Németh László volt minden meccsen! következzen a névsor és a mérkőzés számok.
– Németh László (22)
– Kürtössy Ottó, Mócsány Roland, Várhegyi Tamás (21-21)
– Horváth Bence (20)
– Oláh Roland, Fábián László, Sinkovics Kornél, Váró Péter (19-19)
– Csókási Csaba, Bogdány Zsolt (18-18)
– Oravecz Roland (17)
– Pásztor Gábor (16)
– Pincze Gábor (14)
– Simó Zolt, Tóth Alex (13-13)
– Szabó László (11)
– Paulicsek Márk, Szabó Zoltán (10-10)
– Faludi Tamás, Rengő Rikárdó (9-9)
– Dombi Dávid (8)
– Huttyán Attila (6)
– Varga Olivér (4)
– Most pedig jöjjön néhány nem mindennapi rekord, amit csapatunk állított föl.
– 2021 március 14.-én Érsekvadkerten játszott csapatunk, ahol 4 – 3 arányban szenvedtünk vereséget egy nem mindennapi bírói ténykedés után! De számunkra nem ezért maradt emlékezetes ez a nap, hanem mert ez volt egy jó darabig az utolsó bajnoki vereség, pontosabban pontveszteség, mert ezután nem kevesebb, mint 755 napig nem vesztett bajnoki pontot a csapat! Ez két év és huszonöt nap! Ez idő alatt 56 győztes mérkőzést vívott meg a csapat!
– Szintén egy nagyon szép sorozat volt a hazai győzelmi sorozatunk is. 2020 október 11.-én Tereske elleni 1 – 1 volt egy jó ideig az utolsó pont vesztés, nem kevesebb, mint 919 napig, azaz két és fél évig nem szereztek ellenfeleink pontot a pataki oroszlánbarlangban! Ez 21 mérkőzést jelent! Az idei szezonban a bajnoki rivális Érsekvadkert törte meg a jeget, miután 4 – 4-es döntetlent ért el patakon.
-Viszont van még egy jelenleg is tartó rekordunk, ami a hazai veretlenséget illeti. Ez sem elvetni való adat, még 2019 november 17.-én Kétbodony 3 – 0 arányban győzött és az azóta eltelt időben csapatunk nem talált legyőzőre hazai pályán, ez nem kevesebb, mint 1054 napja a mai napot június 29-ig számítva, azaz három éve és nyolc hónapja! Ez 41 veretlen mérkőzés!
Egy fantasztikus négy év van csapatunk mögött, joggal merül fel sokszor az a kérdés, miért nem lép feljebb a csapat? Sajnos jelenleg semmi garancia nincs egyesületünk számára arra, hogy egy esetleges osztályváltás után minden feltétel adott legyen egész szezonban. A bizonytalanságra pedig nem alapozhatunk!
– Reméljük a következő szezonban is sok hasonló remek eredménnyel örvendezteti meg szurkolóit csapatunk!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.