Évértékelés

Lassan itt az év vége, lezárjuk a 2022-es évet is, itt az ideje, hogy labdarúgó csapatunkról egy kis összegzést készítsünk. Az előző kiírásban száz százalékos teljesítménnyel az első helyen végzett csapatunk, amit a mostani őszi szezonban is teljesíteni tudott, hibapont nélkül az első helyen telel a Patak FC!

Tizenhat év megye másodosztályú szereplést követően, miután a keselyűk pillanatok alatt szétkapták az utánpótlás és a felnőttcsapat jelentős részét, kilátástalan helyzetbe került egyesületünk és csak hajszálon múlott, hogy egy több mint hetvenéves egyesület egyik napról a másikra ne szűnjön meg! Ma már történelem, visszalépés a megye háromba, újrakezdés a nulláról, fantasztikus eredmények, bajnoki cím!
Az azóta eltelt négy és fél év alatt vált egy romokban heverő önbizalom nélküli csapatból egy stabil, győztes típusú szerethető társaság, akik az egymás iránt érzett tiszteletből, barátságból és természetesen a labdarúgás szeretete valamint a győzelem reményében húznak szerelést hétről-hétre!
2022 decemberét írjuk, véget ért az őszi pontvadászat, a csapat az első helyről várja a tavaszi folytatást. A tizenkét bajnoki mérkőzést egyaránt sikerrel vette a csapat, így már a harmadik fél év zárul hibátlan teljesítménnyel.
De következzen néhány fontos adat az elmúlt időszakról.

Jelenleg 23 fő alkotja a keretet, ebből a két rangidős, az egyaránt a 44-ik életévüket taposó Oláh Roland ( 11 mérkőzés ) és Huttyán Attila ( 1 mérkőzés ), őket követi Faludi Tamás ( 7 mérkőzés ) a maga 42 évével. A keret legfiatalabb tagja Rengő Rikárdó ( 8 mérkőzés ) aki még csak 17 éves.

Az ősz folyamán Oláh Roland, Kürtössy Ottó, Simó Zsolt, Fábián László és Németh László kapták a legtöbb lehetőséget a bajnoki mérkőzéseken ( 11 mérkőzés )

Az előző kiírásban csapatunk kapta a legkevesebb büntető lapot, ez a mostani kiírásban is így van jelenleg, mindössze hat sárga lapunk van. A csapatkapitányunk Várhegyi Tamás (2) a legaktívabb ezen a szinten, őt követi Bogdány Zsolt, Faludi Tamás, Németh László és Paulicsek Márk (1 -1) lappal.

A tizenkét mérkőzés alatt 49 találatot jegyezhettünk fel, ami négygólos átlag meccsenként. Az ellenfelek mindössze 5 alkalommal tudták bevenni a kapunkat, ez végre nagyon jó eredmény!

A 49 gólt kilenc játékos érte el, Bogdány Zsolt (19) találattal a góllövőlista második helyén áll egy találattal az Érsekvadkerti Varga Sándor (20) mögött. Pásztor Gábor (11) találattal az ötödik helyen áll. A további gólokon Németh László (7), Horváth Bence (3), Varga Olivér (2), Kürtössy Ottó (1), Mócsány Roland (1), Várhegyi Tamás (1) és Váró Péter (1) osztoznak.

Az utolsó fordulóban már több sérültünk is volt és voltak, akik így is vállalták a mérkőzést. Szerencsére ezek a téli pihenő alatt regenerálódnak, rendbe jönnek. Sajnos egy sérülés nem lesz ilyen egyszerű. Az Érsekvadkert elleni mérkőzésen megsérült Varga Olivért csak januárban fogják műteni, így biztosan kimarad számára a tavaszi idény! Olivér erős fiatalember egy éve is visszatért sokkal súlyosabb műtétéből, most is így lesz! Visszavárunk Olivér!

– A tizenkét mérkőzésből nyolc találkozón nem tudtak gólt rúgni az ellenfelek.
– Négy mérkőzésen ötször vették be a kapunkat, ebből Kétbodony kétszer, Dejtár, Érsekvadkert és Tereske egyszer-egyszer voltak eredményesek.
– Három alkalommal végződött 3 : 0-val a mérkőzés (Ipolyszög és Egyházasdengeleg ellen rendes játékidőben, A Bernecebaráti elleni mérkőzés eredményét játék nélkül kapta meg a csapat)
– Egy alkalommal hátrányból tudott fordítani csapatunk a Kétbodony ellen 0 : 2-ről.
– Rétság ellen pedig az utolsó percekben biztosítottuk be a győzelmünket.
– A további eredmények: Felsőpetény (8 : 0), Keszeg (5 : 0), Legénd-Nézsa (7 : 0), Érsekvadkert II. (2 : 1 ), Dejtár (4 : 1), Nőtincs ( 4 : 0), Tereske (6 : 1).

Ez önmagában is tisztes eredmény, de nézzük mi van még…

  • 2022. 11, 20-án Tereskén lejátszott utolsó bajnoki mérkőzés volt csapatunk számára az 53-ik bajnoki győzelem zsinórban, azaz a 2021. 03. 14-én az Érsekvadkert otthonában elszenvedett vereség (3 : 4) óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte a csapat, és immár húsz hónapja tartja ezt a nem mindennapi csúcsot!
  • 2020. 10. 11-én Tereskét láttuk vendégül, az eredmény 1 : 1, ez volt az utolsó pontvesztésünk hazai környezetben, két éve, azaz 24 hónapja nem veszítettünk pontot hazai pályán!
  • 2019. 11. 17-én jegyezhettük csapatunk utolsó hazai vereségét! Akkor a Kétbodony vitte el a három pontot patakról (0 : 3)! Ennek már kerek három éve! Hazai pályán 36 hónapja veretlen a csapat!

Fantasztikus eredmények egy fantasztikus csapattól! Az idei évben még egyszer összegyűlik a társaság egy csapatépítő nap keretében, hogy aztán mindenki a jól megérdemelt pihenését tölthesse, majd tavasszal újult erővel folytassuk a pontvadászatot!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.