Pincze Gábor a PATAK SE kapusa értékeli a Magyar Kupa első fordulójában tapasztaltakat


  1. Magabiztosan jutottatok tovább a kupába Csitár ellen, ilyen mérkőzésre számítottál?

Az edzőmeccsek alapján biztos továbbjutást vártam a csapattól. Azt gondolom, hogy játékban (is) kezdünk egyre jobban összeszokni. Ennek az első félidőben meg is lett az eredménye. Egy harcos, tudatos játékot játszó csapat vonult ki a pályára, és magabiztos előnyre tettünk szert.

  1. A második félidőben mintha egy másik csapat jött volna ki a pályára, mi volt ennek az oka?

Mondhatnám, hogy a négy csere az oka, de ez teljesen butaság lenne. Az első félidőben teljes mértékben uraltuk a mérkőzést. Ez mind a gólokban, mind a játékban megmutatkozott. A másodikban már szerintem mindenki úgymond „poénnak” fogta fel a mérkőzést, és nem tette oda magát úgy, ahogy kellene. Bár ezért szerintem sokan megköveznek, de ez érthető is volt. Az ellenfél nem mutatott jó teljesítményt, így magabiztosak lettünk, és a biztos győzelem és továbbjutás tudatában félgőzzel mentünk ki a második félidőre. Bár nem így kellett volna, de ezt gondolom a szurkolók is megértik.

  1. Az elmúlt hetekben egyre többen nyújtanak jó teljesítményt, képes lesz megtartani ezt a formát a csapat tavasszal?

Mint korábban is mondtam, a csapat kezd egyre jobban összeszokni. Egy hihetetlenül jó társaság a miénk, és ahogy egyre jobban érezzük a csapattársak, az edző és a szurkolók bizalmát, úgy válunk egyre magabiztosabbakká. Azt gondolom, hogy ezt a formát megtartjuk, meg kell tartanunk az egész szezonra. Ezzel lehetünk sikeresek, és érhetünk el jó eredményeket.

  1. A góllövéssel úgy látszik nincs gond, de mi a helyzet a kapott gólokkal?

Hát igen, vártam ezt a kérdést:) A védelmünk szerintem elég erős. A két középhátvéd (a sok tusakodás ellenére) szerintem biztos pont a csapatban. Csakúgy, mint a két szélsőhátvédünk. A gólok mindig egy-egy elalvásból, dekoncentráltságból születnek. Mint a Csitár elleni meccsen is a biztos vezetés miatt nem teszik oda magukat kellően a játékosok, és ez egy-egy kisebb hibát szül, amiből gól születhet. Ha már a kupameccset hoztam fel, a hazaiaknak két db (!) kapura tartó labdájuk volt, ebből az egyikből egy akkora gól született, hogy szerintem a szurkolók még mindig kint tapsolnak a pályán. De ez is egy elalvásból, egy kisebb kihagyásból született. A mérkőzés 90 percig tart, addig is kéne koncentrálni (az eredménytől függetlenül).

  1. Milyen tanácsokkal látnád el az előtted játszókat?

Sok helyen olvastam, hogy egy kapust befolyásol, hogy milyen emberek játszanak előtte. Én megvagyok elégedve a védelem, a középpálya és a csatárjaink teljesítményével. De azért azt tanácsolnám, hogy mindenki tartsa be azt a posztot, és azt a játékot, amit az edző kér tőle. Már gyakran ezekből is születik gól. Sőt! Többségben ezekből kapjuk a gólokat. Ha ezen a téren fegyelmezettebbek leszünk, akkor nagyon sok győztes meccs után ünnepelhetünk majd.

 

Köszönjük és további sikereket!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.