Rétság könyörtelenül kihasználta óriási hibáinkat és jókora verést mért csapatunkra

Patak FC – Rétság FC  2 : 5 ( 0 : 2 )
Játékvezető: Bozó Patrik (Horváth Sándor, Nagy Ferenc Zsombor)

Patak: Pincze G – Tóth A, Horváth B, Váró P, Fábián L – Oravecz R, Forgács L (Faludi T 80′), Sinkovics K, Dombi D – Takács G, Németh L.

Rétság: Barna – Tövis, Benkocs, Ragács (Pataki 62’), Monostori – Homolya E, Dian, Molnár M, Szklenár – Kenyeres (Hekli 75’), Homolya (Zsíros 65’)

Góllövők: Takács G (53′), Dombi D (69′) ill: Homolya A (18′, 56′), Molnár D (21′), Zsíros Zs (66′), Monostori L ( 75′ büntető)

Sárgalap: Forgács L ( 62′) ill: Monostori L ( 31′)

Nagyon nehezen sikerült tizenkét játékosnak össze jönni a Rétság elleni hazai mérkőzésre! Már hetek óta megtizedelt keretünk próbál helyt állni, a mai napra Faludi Tamás és a sérüléssel bajlódó Forgács Levente is vállalta a játékot, így lettünk tizenketten. Egy nem várt, nehéz időszakon megyünk át, sajnos ez az ősz semmi jóval nem kecsegtet a hátralévő időszakban sem…
A kezdő sípszó után meglepő magabiztossággal kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában szinte végig a vendég térfélen volt a labda, lövésekkel, kisebb lehetőségekkel kísérve. Majd a 18. percben egy védelmi megingást kihasználva, az első lehetőségéből gólt szerzett a Rétság, amit a 21. percben meg is duplázott egy még nagyobb, szinte már bosszantó hibát követően. A könnyen szerzett előnnyel a Rétság nyugodtabban játszhatott, de a mieinken is látszott, hogy még nem adták föl, de sajnos a félidőig mindössze meddő mezőnyfölényt sikerült kiharcolni, szépíteni sajnos nem sikerült.
A folytatásban is maradt a forgatókönyv, volt némi fölény, de a gól hiányzott nagyon, a jött is gyorsan az 53. percben Takács mintegy 19 méterről bombázott a kapu bal alsó sarkába. De még mielőtt elhittük volna, hogy vissza jövünk a meccsbe és esetleg menthetünk pontot, gyorsan lehűtötték a kedélyeket a vendégek, mert az 55. percben szinte azonnal vissza állították a kétgólos különbséget, talán mondani sem kell, szintén egy bosszantó nagy hiba előzte meg az újabb rétsági találatot! Itt megtört a társaság, próbálkoztunk ugyan, de abban már sem elképzelés, sem komolyabb akarat nem látszott sajnos. És így borítékolható volt, hogy ismét hibázhatunk, amit bizony meg is tettünk a 65. percben így a Rétság el is döntötte a találkozót! Még volt egy szépen végig vitt, majd góllal befejezett támadásunk a 69. percben, Oravecz lövésébe Dombi tette bele a fejét, ami így a kapuba kötött ki, de a 75. percben végleg megpecsételődött a sorsunk. Hárman is nagyot hibáztak a tizenhatoson belül aminek a vége egy jogos büntető lett, amit nagy magabiztossággal be is lőttek ezzel beállítva egy ránk nézve nagyon csúnya végeredményt, de tegyük hozzá, teljesen megérdemelt a vendégek ilyen arányú győzelme! A csúszós és mély talaj ellenére sportszerű mérkőzés volt. Köszönet a pályára lépő játékosainknak, hogy ebben a mostani nehéz helyzetben is próbálnak segíteni a csapaton! Hajrá Patak!

Bella Sándor: Akarat gyenge és ötlettelen játékunk eredménye ez a teljesen reális eredmény. Bosszantó egyéni hibákból kaptuk a gólokat, sajnos nem volt közöttünk olyan, aki tartást tudott volna adni a csapatnak. Úgy néz ki mélyebb a gödör, amibe kerültünk, aminek tudjuk az okát is, de siránkozás helyett arra kell törekednünk, hogy minél előbb ki lábaljunk ebből a helyzetből. Gratulálok a Rétság megérdemelt győzelméhez és további sok sikert kívánok nekik!

Havay Zolán: Nehéz nyilatkozni egy ilyen mérkőzés után. Persze sokan azt mondják, győzelmet nem kell megmagyarázni, de ne felejtsük el, a pataki csapatról van szó. Akik több szezonon keresztül megnyerték veretlenül a megye hármat. Természetesen meg vagyok elégedve a csapat mérkőzéshez való hozzáállásával, mi jobban akartuk a győzelmet, és jól is játszottunk. Sok sikert kívánok Bella Sanyi barátomnak, és kitartást a csapatnak! (Nógrádifutball.hu)

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.